11/26/10 10:47
(http://vasvalch.com/)

Брандът – майката във Facebook

На семинара вчера Херман Сакристан показа едно страхотно видео, което е не просто размазващо забавно, но и поучително. За самия семинар ще пиша по-подробно съвсем скоро, а сега вижте клипчето, което ще ви покаже колко опасно досадни можем да бъдем в социалните мрежи – независимо дали сте майка на отроче-колежанче, или бранд, който досажда на феновете.

мамаТук основната поука за потребителя е да не добавя майка си като приятел във Facebook :) А марките могат да си извлекат няколко важни поуки:

  • Научете се как правилно да комуникирате с публиката: ако три пъти на ден им пишете да си изпият лекарствата (или да купят новия ви революционен и хипер-висококачествен продукт), те бързо ще ви намразят.
  • Използвайте информацията за тях умно: хората споделят информация и знаят, че тя се чете, но не обичат да бъдат “изненадвани” с нея. Затова по-добре не пишете на съпругата на клиента си, която сте намерили във Facebook, за новата ви промоция. Да, може би е парадоксално, но не обичаме да ни напомнят колко много споделяме в интернет. За сметка на това използвайте информацията, за да прекроите посланието си в съответствие с интересите на потребителя.

Ако спазвате тези правила, определено ще се отдалечите от образа на марка-чудовище, а ще изглеждате като марка-екстрасенс, която отгатва желанията на потребителите.



Още по темата:

  1. Да чуваш феновете във Facebook
  2. Top 50 от Facebook
  3. Маркетингов успех във Facebook

Публикувана на 11/26/10 10:47 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/Z5kjk-6eIwc/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване