12/01/10 14:10
(http://desnite.eu/)

Диплома от Оксфорд? Не се брои!

Доживях не само да се съглася за нещо със социалист, но и да поема въпросното нещо като кауза. Е, така става, когато отвсякъде в държавата продължава да извира примитивен административен абсурд от азиатско-африкански вид. Все някой трябва да каже нещо като „царят е гол”, или поне – „егати простотията”.

Иде реч за проблем, който неотдавна постави Ивайло Калфин – и който проблем аз смятах отдавна за решен. И той е: ако се прибереш в България със западна диплома за висше образование – да речем, от Оксфорд – българската държава няма да ти я признае.

Преди 30 години, в разгара на комунизма беше същото. Връщам се с диплома от Оксфорд през 1979 година – и се започва: К’ъв пък е тоя университет? Буржоазен, нали? К’во учи там? Искай от този Оксфорд да ти легализира дипломата по нашите, на НРБ стандарти. И да ти направят оторизиран превод. И да пишат, че не са ти преподавали буржоазни работи. И кой изобщо ти е позволил да учиш там?

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване