12/18/10 10:50
(http://nname.org/)

Литературно-научно съчинение

Защо в България се преподава Литература по такъв безобразен начин?

Защото нашата “система” е копие на Съветската система, която е направена с умишлената цел да накърни от рано мозъка на ученика и да го направи невъзприемчив към нови идеи от текстове. Комунизмът е искал да се защити от пропаганда и ереси и до голяма степен успява.

Няма логика защо децата трябва да “анализират” текстове на живия български език и да ги “обясняват” с кухи заучени фрази, често лишени от конкретика и смисъл. Създава се един навик, целящ да прекърши правилното възприятие на чисто човешките емоции и това превръща човека в лесно управляема трудова единица.

Когато някой ти каже “Искам да еба Пенка”, ти не отроваряш с “копулацията на идивида е пряк израз на стремежа му към вътрешно търсене за свобода, равенство и братство”. Цялата работа доста изкуствена и намирисва на ранно противоракетно обучение. Уж трябва да мислиш, а те карат да повтаряш като папагал. Чак в Средното му намерихме цаката – четеш анализите и не четеш самото произведение, така запомняш каквото трябва да кажеш, а не това, което си си помислил в следствие от текста. И винаги подчертаваш майсторството на автора.

Публикувана на 12/18/10 10:50 http://feedproxy.google.com/~r/nname/~3/PFF7PuKeqBw/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване