12/23/10 18:38
(http://ruslantrad.com/)

Защото надеждата не може да бъде отнета

Истински коледен подарък. Тази снимка е от 22 декември 2010 г. Направена в Йордания, изобразяваща нещо много велико, нещо, което никой политик не може да отнеме на хората. Това е иракско момиче, което се моли в халдейската католическа църква в Аман, Йордания.

Тя е едно от многото деца, избягали от Ирак, където бушува върл фанатизъм във всяко едно естество. Докато в съседна Сирия правителството спонсорира църквите и празненствата за Коледа, то за Ирак от 2003 г. няма нищо ценно, а животът се продава, като зеленчуците на пазара. Преди месец бяха ударени християните в Ирак от хора, които не заслужават живота, не заслужават да гледат този свят, защото го мразят. Това го знае всеки човек в Близкия изток. Преди 2003 г. това нямаше да се случи, нямаше и да се помисли за това. Този удар в сърцето на много хора- християни и мюсюлмани – бе направен от хора, които не вярват в нищо. В масовите медии се коментира едно, в арабските държави друго, между хората трето.

При всички положения хората в Близкия изток винаги са живеели заедно, независимо от религиите си. Понякога се появят политици, които искат неистово да развалят това, градено с хиляди години. Но тези хора си отиват, те са преходни и раните, които причиняват зарастват.

Тази снимка казва всичко – независимо коя религия изповядвате, независимо от кой етнос сте. Тази снимка изобразява надеждата, че вярата в нещо по-добро ще победи всяка болна амбиция.

Насладете се на снимката, тя за мен е коледният дух. Защото вдъхва надежда. Въпреки всичко.

На всички приятели християни, на всички хора, които вярват в символа на идващите празнични дни и на тези, които просто ще си почиват сега- весели празници, бъдете уверени в себе си, задавайте си въпроси и запазете усмивката си!

Още:

Публикувана на 12/23/10 18:38 http://ruslantrad.com/?p=7049
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване