12/28/10 08:45
(http://www.babapena.com/)

Бухтички с месо

Продукти за тесто:
500г брашно
2 жълтъка
1ч.ч. мляко
щипка сол
щипка захар
1с.л. свинска мас

Продукти за плънка:
300г свинска кайма
1/2 глава лук
щипка сол
щипка босилек
щипка червен пипер
1 яйце

За покритие:
4 домата
4- 5 топчета Моцарела

Приготвяне:
Брашното се пресява. В средата се прави кладенче. Добавят се жълтъците, щипка сол, 1с.л. свинска мас и щипка захар. Млякото се затопля за 30 сек на микровълнова печка. Добавят се към купата с продуктите. Омесва се тесто. Оформя се на топка. Увива се в свежо фолио.
В пластмасова купа се слага мляното месо. Добавят се щипка сол, щипка сух, стрит босилек, щипка червен пипер и лукът настърган на ренде. Чуква се яйцето. Омесва се каймата.
Тестото се разточва на кора с дебелина 5 мм. Режат се квадрати с големина 10х10см. В средата се слага по 1ч.л. от плънката. Загъват се на триъгълници. По края се притискат плътно с пръсти. Пържат се в силно сгорещено олио. После се изваждат, добре отцедени от мазнината. Подреждат се в тавичка. Върху тях се слагат нарязани доматени кръгове. Най- отгоре се подреждат кръгове моцарела. Запичат се само на горно печене, докато сиренцето хване характерната златиста коричка. Сервират се като предястие на трапезата на Нова година.

Публикувана на 12/28/10 08:45 http://www.babapena.com/?p=1399
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване