01/05/11 13:11
(http://komitata.blogspot.com)

Бизнесът процъфтява

В един вестник, известен с връзките си под повърхността на администрацията, са се появили записи на разговори на Ваньо Танов с Владислав Горанов и Симеон Дянков.

Какво да му коментирам?

Първо, очевидно, подслушването е поголовно. От лекарите по провинциалните болници до министрите. Администрацията изпълнява предначертанията на националния лидер.

Второ, висшите държавни чиновници губят суперскъпото си работно време за клюки и плакане на рамото на събеседника. Почти като във второкачествен сериал. Кой кого уважава, кой кого не обича и кой защо не е признат.

Трето, тайните на България, които са тайни на ЕС и НАТО текат, текат от службите и МВР като пълноводна река, а ние искаме в Шенген. Въпреки милиардните бюджети, изобщо и стомилионните за подслушване, конкретно. Въпреки „суперпрофесионалистите“ с картончета, заради които правим големи компромиси с репутацията на България.

Четвърто, раждане на нови вечни бисери — „абсолютно всичкото, обърнато на 360 градуса“.

Оказва се, че най-лесното нещо на света е да си поръчаш службите да ти следят конкуренцията по поръчка.

Пето, България си е все същата ченгеджийница, която беше при Румен Петков, който никъде не си е тръгвал. По редакциите се материализират флаш карти (а не CD-та, странно) с клюки. Поставеният под карантина от САЩ бивш министър звъни кьоркютук пиян на висши чиновници като на стари гаджета, за да им търси сметка.

Шесто, въпреки отделените бюджети, там горе сричат „а“ и „б“ на властта и контрола като на маса в кръчма и преоткриват топлата вода.

Порцъфтява бизнесът, ама този със СРС-тата.

Обсъждането на конкретните клюки оставям на „сериозната“ преса.

PS. Как щях да забравя — „Октоподът продължи пътя си с накривена шапка“
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване