01/08/11 12:35
(http://delian.blogspot.com)

Малка, но съществена разлика, за това дали политиците трябва да се подслушват

Попитали Борисов дали е нормално министрите да бъдат подслушвани.
Той казал "Властта трябва да бъде слушана за да бъде под контрол".
Подобно твърдение изказва и Росен Петров тук.
В това изречение има истина. И за това много хора го подкрепят. Но истината е изкривена. И поради това хората се объркват.
Да, властта трябва да бъде изложена на контрол. Но този контрол трябва да е публичен. А не в полза на лица, които имат незаконен достъп до СРС-тата, както виждаме.
И щом има незаконен достъп до СРС-та, които очевидно не влизат в съдебно дело, и не са унищожени по процедура и закон, а (поредното им) изпадането им (както и излизането на информация до подслушваните, че са подслушвани) е силна демонстрация на неспазване на вътрешните процедури и Законът за достъп до класифицирана информация, е по-добре тези СРС-та да не се събират въобще. Защото те не помагат на обществото. Те вредят на обществото по толкова много начини, че няма да ми стигнат дни да го обясня, най малкото, от които например е, че някой е под контрола на ограничена оторизирана клика, вместо на избирателите си.

В този смисъл премиерът не е прав, напротив греши. Ако властта трябва да бъде слушана, ТО ТЯ ТРЯБВА ДА Е СЛУШАНА ОТ ИЗБИРАТЕЛИТЕ И, в стил Wikileaks. Така контролът се извършва от този, който в демократичното общество е единствено оторизиран да го прави. Но да бъде слушана, от ограничена клика, без от това да произлиза моменталически дело, в набор от нарушения на закони и процедури, не трябва.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване