01/12/11 00:24
(http://dzver.com/blog/)

Паметникът с шмайзера

Има раздвижване по въпроса за бутането на паметника на руския войник от втората световна, размахващ победоносно шмайзер над София. Имам 2 нови идеи по въпроса:

1. Комплексът с войника, шмайзера и едрогърдата майка може да бъде заменен от актуализиран, с внуците на тези измислени хора. Бензиноколонка, бензиджия, стара кола без предна броня и дрипав шофьор с бирено шкембе. Това ще е еманация на руско-българските отношения от 2011 г.

2. Търг с явно наддаване за бронзовия монумент и барелефите. БСП може да събере дарения със есемеси и да си го монтира в частен терен, където да организира поклонения и да дава на посетитлите правото да добавят “хаджи” към името си.

Най-важното от всичко е да си вземем поука и в бъдеще да не строим египетски пирамиди. Паметниците на безсмисления труд не носят полза никому, а след време създават главоболия на хората, които трябва да ги демонтират.

Публикувана на 01/12/11 00:24 http://dzver.com/blog/?p=2092
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване