01/19/11 18:32
(http://ruslantrad.com/)

Бунтът в Тунис и на игра във Facebook

Буквално дни след тунизийската революция, разработчици направиха игра във Facebook, наречена “Защитник на Тунис”.

Играта е разработена от младия египетски екип NEZAL Entertainment, които първоначално през декември 2010 г. озаглавили проекта, като “Защитник на Арабия”, основан от бившия технически директор на Espace, известен с работата си по проекта, като SoundCloud и Marginize.

Defender of Tunisia” е ориентирана към потребителите, владеещи арабски език и интерфейсът е на арабски. Предполагам, че след силния интерес ще пуснат и английска версия.

Играта, по мое мнение, е доста интересна. Трябва да се защитят 24 тунизийски градове от правителствените сили, пратени от Бен Али, за да смажат бунтовете.

Първоначално се показва прозорец с антиправителствени лозунги и снимки на протестиращи, след което навлизате в играта.

Главната ви задача е да сложите танковете си на ключови места, охранявайки пътя, по който ще минат правителствените войски. Изборът ви на място е важно, тъй като трябва да разпределите началния си брой танкове така, че да могат да спрат вълните от прииждащи вражески армии.

Тук виждате началото на играта, първо ниво, в което се опитвам да защитавам пътя. От двата лагера текат лозунги (идващи от всеки танк), а за фон звучи химнът на Тунис.

След вдигане на ниво, ще можете да слагате самолети и кораби, с които да си помогнете в защитата на бунтуващите се градове. Мен ме зариби! :)

Публикувана на 01/19/11 18:32 http://ruslantrad.com/?p=7473
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване