01/23/11 07:57
(http://vasvalch.com/)

Single Dinner: по-различното ходене на театър

Single Dinner - Human Think/gsСъботата се оказа интересна. Не защото най-накрая имах време да си почина и да се излежавам, а защото вечерта ме заведоха на вечеря. И не каква да е вечеря, а Single Dinner. Става дума за един “театрално-колективен акт”, както го нарича екипът на Human Think/gs. Концепцията е доказателство, че най-накрая в българското културно пространство започват да се случват интересни нови неща.

Накратко: става дума за вечеря. 10 гости пристигат и похапват доста добре (поклон за готвача!), докато в същото време около тях се случва… изкуство. Няма да издавам какво да очаквате, защото и без това актьорите променят заигравките почти всеки път. Пърформънсът е интерактивен до степен на пристрастяване: след края на никой не му се тръгваше и останахме на по още чаша вино със страхотния екип на Human Thinks. Изпълнението на специалните тайни задачи, които са ти се паднали, е адски зарибяващо и помага присъстващите да се отпуснат – след петата минута вече нямаш усещането, че си на маса с напълно непознати, а сякаш вечеряш с позабравени приятели. Това е и идеята на Single Dinner: да проследи общуването с другите, не непременно с актьорите. И все пак те внасят много по-голям колорит и завъртат действието на 180 градуса на всеки няколко пресечки от вечерята.

Плюсовете от Single Dinner са много: хубаво вино в началото, Зайчета и Мравки (които бяха Зайчета и Мравки само в представите на гостите), приятна храна, още по-приятна компания, разговори за сънища, неточни часовници, както и интересната информация, че Богът на Пернатите е от тесто. Със сигурност обаче за вас ще е различно. И в никакъв случай не си мислете, че ще бъдете публика – нали Шекспир много отдавна е открил, че светът е сцена и всички сме актьори.

Интересно ми беше да разбера как се е появила идеята за Single Dinner. Актьорите работят заедно по различни проекти от 2007 и отдавна искали да направят нещо, свързано с храна. На една креативна сесия се родила идеята за вечеря, но не обикновена – вечеря с провокации. И в процеса на работа провокациите са станали повече от блюдата. Екипът участва, най-общо казано, на доброволни начала – скромният вход от 20лв. на човек покрива разходите по храната и наема на помещението. Завиден ентусиазъм, приятели! Мисля, че съвсем спокойно пак ще отида на някоя вечеря – защото задачите и елементи от интерактивния сценарий се променят всеки път. А вие може да намерите повече информация за Single Dinner във Facebook и на уебсайта на Human Think/gs. Побързайте, защото местата за всяка вечеря са ограничени! И приятен апетит!



Още по темата:

  1. Време за театър
  2. ИКАР 2010 и мисли за българския театър
  3. Театрално ревю: Преди/След, Четири стаи

Публикувана на 01/23/11 07:57 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/z10RY7mCytE/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване