01/24/11 06:20
(http://krokotak.com/)

Как се плете шнур:)

Докато се чудех, как точно да покажа използването на машинката за правене на шнур в магазина на КРОКОТАК, попаднах на тази страхотна идея.

Дъщеря ми ( 6 г.) беше особено горда, след като сама се научи и си изплете един дълъг шнур, от който после направихме красивото цвете. Само от едно руло от тоалетна хартия и четири клечки за сладолед може да се получи такава страхотна машинка за правене на дебел шнур.

Добра тренировка е и за малките детски пръстчета:)

Така се прави “основното устройство”, с  което се плете шнура. Празна ролка от тоалетна хартия, 4 пръчици от сладолед ( може и подобни клечки), които с хартиено тиксо се залепят по ролката.

Използвайте дебела прежда. Пъхнете единият и край в отвора и навийте, така както е показано на снимките. След това с другият край, започнете да навивате около сладоледените клечки.

С помощта на друга остра пръчица ( ние използвахме дървено шишче) може дори само с пръсти, да повдигате долният конец, така че да се получава бримка, която влиза навътре в отвора. От време на време издърпвайте отдолу конеца, за да се стегне плетката. И тъй, като не съм сигурна, дали става ясно по снимките, се опитахме да направим и нашето първо видео филмче:)

А в магазин КРОКОТАК, може да видите и истинска дървена машинка – гъбка, но тя прави значително по-фини въженца:

Публикувана на 01/24/11 06:20 http://krokotak.com/2011/01/kak-se-plete-shnur/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване