01/27/11 16:23
(http://www.azcheta.com/)

Ваня Златева: Очите ми се насълзиха от радост, моето детенце расте с книжките!

Днес получихме още едно писмо в пощата на "Аз чета с мама". Ваня Златева, майка на двегодишната Дара, ни разкри нейния начин да възпита у дъщеричката си любов към книжките. Прочетете сами:

 

„За разлика от много други родители, когато се роди моята прекрасна Дара, аз не нарамих раница, пълна с много надежди и амбиции за нея, понякога даже го оценявам като грешка, но съм сигурна, че тя сама ще намери правилния път за себе си след време. Едно нещо със сигурност знаех, че искам да възпитам у нея, и то бе любовта към книгите.

Първата й книжка купих при първата ни разходка на 7-мия ден след като се роди Smile Започнах да й чета още преди да започне да се оглежда и да издава звуци и така до ден днешен. Дълго време (2 години) Дари не проявяваше никакъв интерес от желанието на мама да й чете и да й разказва, дори картинките не гледаше, докато един ден тя сама прояви желание да четем книжки и се оказа, че много от нещата, които си мислих, че не е запомнила, са се складирали в малкото й мозъче и тя вече знаеше. Всяка вечер лягаме с няколко книжки, които прочитаме, сутрин ставаме и тръгваме за ясла с книжка в ръка, отиваме на гости и тя казва: „Мамо, напуцим кни`ка Марти” (Мамо, да купим книжка на Марти!).

И ето, че резултатите не закъсняха: вчера й купих нова книжка „Как се научи патето да плува”, която с нетърпение чакаше да й прочета преди да си легнeм и която прочетох само веднъж, като през цялото време ме прекъсваше и задаваше въпроси, на сутринта за моя изненада и гордост, тя отвори очи и с такъв ентусиазъм ми разказа как се е научило патето да плува! Очите ми се насълзиха от радост, моето детенце расте с книжките!”

 

Помогнете на Ваня да спечели, гласувайки за нея с Like с бутона над статията. Включете се и вие, като ни изпратите своята история на smama@azcheta.com Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. Включете се с история и в специалната ни група в Читалнята.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване