01/31/11 19:08
(http://psabev.blogspot.com/)

Посетителите на блога: войната на браузърите

о

Дойде ред и да ви разкажем как се промени и ползването на браузъри през последните пет години…
В началото на 2006 г. почти две трети от потребителите ползваха Firefox, както можете да видите в лявата част на графиката горе. С годините синьото поле на Internet Explorer постепенно намаля, за сметка на Firefox (в червено). В средата на 2008 г. потребителите на „лисицата“ станаха повече от тези на Internet Explorer и така в края на 2010 г. Firefox е No. 1 с дял 44,5%. Междувременно, от 2008 г. Gоogle Chrome набира популярност със сравнително бързи темпове и към края на 2010 г. достиа 12,3%, оставяйки на Internet Explorer едва 35,9% от общия дял. Макар и бавно, Opera сe ползва от все по-малко и по-малко хора, но все още е над 5-процентната бариера. За всички останали браузъри остават под 2%.

Стана традиция да правя и прогноза… С подходящите инструменти за анализ (нищо особено, Trendlines в Еxcel) залагам на следното след три години: Firefox държи първенството, Google Chrome изпреварва Internet Explorer, потреблението на други браузъри (Safari и браузъри на мобилни телефони) се увеличава, а пазарният дял на Opera продължава да намалява бавно, но сигурно… Да видим.


Rating: 10.0/10 (1 vote cast)


Сподели тази публикация:DiggFacebookGoogle BookmarksemailLinkedInMySpaceTechnoratiTwitterLiveRSSOrkutSlashdotYahoo! Buzz

Подобни публикации

Публикувана на 01/31/11 19:08 http://feedproxy.google.com/~r/psabev/~3/B1Ar5w6oVbA/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване