02/05/11 10:50
(http://eneya.wordpress.com/)

Бутилирана вода

„You know that Evian is just Naive spelled backwards, right?“

Всички пият минерална вода.
В офиса има големи пластмасови бутилки минерална вода.
Минералната вода е новата вода.

Постоянно чувам препоръки да се пие повече минерална вода, колко била полезна и така нататък.
И никой ама никой не замисля дори за пет последователни секунди, че тази прекрасна минерална вода стои в пластмасови бутилки.
Да, в момента дори няма да се занимавам колко е минерална водата, която е в тях, нито ще се заяждам, че „трапезна вода“, означава просто „вода от чешмата“, не, ще задълбая в какво стои вода, която така ни се пропагандира като полезна.
Стои в пластмаса.

Една от най-големите истерии в модерния свят е колко е вредна пластмасата и как не е хубаво да държим неща в пластмасови опаковки, особено в евтини пластмасови опаковки. Например пластмасови торбички… или бутилки.
И изведнъж, като с магическа пръчка всички тези аргументи биват забравяни и бутилираната вода се идеализира, става еманацията на здравословния живот.

Тъжно, но факт е, че здравословното състояние на хората изобщо не е приоритет, това е просто средство за печелене на пари, а удобната вълна на екологично чистото хранене/пиене е перфектен способ са пробутването и на най-големите глупости. И докато в Индия хората вече нямат достъп до питейна чиста вода, където им се налага да си КУПУВАТ водата, защото заводите на Кока Кола я използват, за да правят гадна, вредна, наблъскана със захар и химикални безалкохолна напитка, ние тук отиваме в супермакета, за да си купим минерална вода. Защото имаме възможността и парите, но дори не се замисляме какво точно слагаме в телата си и то, в името на „здравето“.


Filed under: бръмчащи мисли, политическaта отговорност, смях Tagged: екология, здраве, минерална вода, пластмаса, продукти, човешка глупост
Публикувана на 02/05/11 10:50 http://eneya.wordpress.com/2011/02/05/bottled-water/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване