02/10/11 14:34
(http://komitata.blogspot.com)

Технологии и иновации в Източна Европа

Днес присъствах на TISEE - The Technology Innovation Summit: Eastern Europe, организирано от neveq  и anthemis който трябва да събере на едно място визионери и други технологични лидери.

В ролята на хората, които изнесоха събитието на гърба си видях favit.com и, разбира се, Мартин.

Изпуснах панела, който най-много ме интересуваше – The future of online services (the cloud and personalization), така че ще разчитам на архива да се осведомя.



Присъствах на Disruptive mobile technologies – панел, който трябваше да се занимава с революционните промени в мобилните комуникации.

Първо говори Samantha Ghiotti, а след нея Alexander Berte

Саманта разказа за ситуацията в Африка - за много интересни неща, но честно казано очаквах повече за Източна Европа и за Балканите, което ме интересува в момента. Специално ще проуча двата примера - M-pesa и Zain защото изглежда правят технологична революция в момента в Африка.

Събитието се проведе в Rainbow Plaza

Александър беше по-обобщаващ – той разказа за няколко революции – във форматите на видеокасетите, транспорта, бекъп системите. Също беше доста интересен, но Източна Европа беше слабо застъпена в разказа му.

Следващият панел беше състезанието за предприемачи: - 5 min за представяне и 5 min за въпроси.

Първият презентатор от 11tags не ми стана ясен защо държи прочувствена реч и не ми е ясно какво точно предлага фирмата му, изглежда някакъв вид групово пазаруване с баркодове, с които се ползват остъпки.

В почивките трябва да се освобождава напрежението

Ballistic Cell бяха след това, които гледат да използват всяко възможно място за реклама - от касовите бележки до каквото човек се сети.

iMediaShare - идеята е онлайн видеата да може човек лесно да си ги гледа на големия телевизор

Data Strata - Hotelpad - Помощник на хората, които пътуват често по непознати места и спят по непознати хотели и така че разходите да се прехвърлят върху хотелската сметка, за да се избегнат измами с кредитни карти.

Embrio - Световна платформа за идеи, в която всеки може да се регистрира и да разкаже. (хора, пишете си името на фирмата с големи букви на слайдовете!)

Момент от състезанието и журито вдясно.

Трудно ми е да преценя кой си струва и кой не, преценете си сами по сайтовете им.




Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване