02/11/11 17:56
(http://ruslantrad.com/)

Разплакахме се от радост на новината…Мубарак падна!

Чудото се случи на осемнадесетия ден. Днес е исторически ден за Египет и за целия арабски свят. Един разяден и прогнил режим си отиде. Президентът на Египет, Хосни Мубарак, предаде властта си на военния съвет на египетските въоръжени сили.

Photograph: Amel Pain/EPA

Новината застигна мен и няколко приятели в заведение в центъра на София, където подготвяхме протеста срещу режима на Мубарак. Бяхме го замислили за неделя и поръчвахме знамената, когато на един от моите приятели, Луай,му звънна телефонът. “Наистина ли? Сериозно!?”. Не можеше да повярва, просто прегърна момчето встрани от мен, което е от египетската общност и му каза: “Мубарак падна!” Започнахме да се поздравяваме, не можехме да повярваме. Бързах да се прибера, за да пусна телевизора и да видя с очите си. Кадрите бяха зашеметяващи – хората се радваха по улиците, бе започнала заря…

В свой статус в Twitter, журналистът Алън Фишър пише:

The phrase historic is perhaps overused - but this is truly a moment in world history. And I'm glad i shared it with so many of you #Egyptabout 4 hours ago via web

Сега е моментът да признаем, да отворим очи пред истината, че арабските младежи направиха невъзможното – прогониха един диктатор, като Хосни Мубарак. Те дадоха много жертви, мнозина младежи загинаха в името на свободата на един цял народ, но накрая успяха.

Сега, следващите 24 часа ще са изпълнени с въпросителни. Мнозина ще се чудят кой ще поеме властта, армията кой ще подкрепи, какво ще стане със страната? Кой ще е следващият паднал режим? Тези въпроси ще и ги има.

Но сега, в този час, мигът принадлежи на египетските младежи.

Публикувана на 02/11/11 17:56 http://ruslantrad.com/?p=7763
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване