02/11/11 17:53
(http://ivanbedrov.com/)

Това вече изобщо не е нормално

“Е ся ако галерия си имаха дюнерджийница, нямаше да ги гръмнат,“ написа точно с този правопис непознат за мен човек в социалната мрежа Twitter. Остроумно е. Както изобщо не беше остроумно изказването на премиера Бойко Борисов в Япония, че България не е заплашена от тероризъм, защото „Арабите правят бизнес у нас, на всеки ъгъл има дюнер“. Шегите са задължителни за подобни ситуации, защото без тях остават само фактите, а те са гадни.

Факт – бомба избухна в редакцията на български вестник. Добър или лош, жълт или пембен, поръчков или не – какъвто и да е, вестник е. И всяко посегателство срещу медии и журналисти трябва да бъде еднозначно осъдено. Очаквано звучи и реакцията на Европейската комисия: „ЕК очаква от властите в България пълно разследване на днешния взрив в София, както и виновниците да бъдат предадени на правосъдието“. Звучи толкова банално и сме го чували и друг път, точно защото това е еднозначна реакция. Жертвите на посегателство не могат да бъдат делени на добри или лоши.

Факт – колегите от в.“Галерия“ са изгубили изцяло доверието на публиката. Те са направили своя избор – какво да говорят, на кого да ходят на гости по време на домашния му арест, в какво да участват. България е свободна страна и всички са свободни сами да взимат решенията в живота си. Коментарите във форуми, Facebook, Twitter обаче определено няма да им харесат. “Вестник “Галерия” извърши неуспешен опит за самоубийство”, „От “Галерия” си правят реклама, и всички тръгнаха да им играят по свирката. Егати простия народ“, „Галерия още ли не са пуснали “извънреден” брой с всички подробности и сересета за бомбата“… Докато извършителят не бъде разкрит, сред хората версията за „опита за самоубийство“ очевидно ще доминира.

Факт – нито един от скандалите от последната година не е получил еднозначен отговор. Алексей Петров глава ли е на Октопода или не е? Цветанов откъде е получил пари като консултант и как се е сдобил с апартаментите? А опитвал ли се е да осуетява митнически проверки? А премиерът опитвал ли е? А Първанов обаждал ли се е за Мишо Бирата? А защо Борисов и Първанов се разбират някакви неща по телефона, а пред медиите демонстрират неприязън един към друг? А кой подслушва и кой изнася записите? А какво е Яне Янев? Нито един от тези и още десетки въпроси не е получил еднозначен отговор. И докато това продължава, ще има и скандали, ще има и взривове. А това изобщо не е нормално.

коментар от в.”Пари

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване