02/16/11 08:57
(http://vasvalch.com/)

Екшън в полза на марката

chase intelРазказването на истории винаги е било и винаги ще бъде ключов елемент в комуникацията – независимо дали говорим за приказка за “Лека нощ”, или за историята на марката ви пред потребителите. За жалост, второто е също толкова трудна задача, колкото да задържиш вниманието на 4-годишно дете. Но пък Inel се справят доста добре и разказват една от най-интересните екшън-истории в света на хардуера.

The Chase Film е много добър пример за това как да обясните на потребителите си вашия най-голям плюс, без да ги отегчите до смърт. Intel можеха да покажат безброй много графики, да обяснят колко точно по-висока производителност има новият процесор i5. Те можеха да ни засипят с технически спецификации до припадък. Но не – анимираните растящи стрелки и flashy-визуализациите не са ефективни. Много по-добре е да не говориш за продукта, а да ми покажеш неговите плюсове по забавен начин. А когато в цялата идея има готина героиня и двама бандити в черно, всичко става още по-добре! Убедете се:

Тактиката “Кажи ми и ще забравя – покажи ми и ще запомня” определено работи в полза на Intel. Дали потребителят вече знае техническите характеристики на i5? Естествено, че не. Трябва ли му да ги знае? Естествено, че не! Но какво е научил потребителят? Че i5 е по-бърз от всички останали и ще ви даде свободата да свършите повече неща едновременно. И именно това е добра причина да попиташ за Intel в магазина!

Силата на добрата история не само предава посланието ефективно, но и привлича публиката – само за месец и половина The Chase Film вече има 2 милиона гледания и е споделен над 58 000 пъти (данни: Viral Video Chart). Доста добро viral разпространение!



Още по темата:

  1. За марката и продажбите
  2. Марката Обама
  3. От любов към марката

Публикувана на 02/16/11 08:57 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/1H1t9U8kyv4/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване