02/23/11 09:04
(http://vasvalch.com/)

Комитет по прегръщането

Heineken са измислили изключително забавен начин да отпразнуват 1 милион фена във Facebook. Биреният гигант решава да възстанови вселенското равновесие на позитивни емоции като формира един екип за бързо реагиране, който има тежката задача да раздава съвсем истински прегръдки на любителите на бирата. По този начин марката връща част от любовта, която е усетила. Всъщност видеото говори само:

Кампанията привлече вниманието ми по няколко причини. Естествено, прекрасно е да покажеш взаимност в любовната връзка с феновете. Но тук други две неща ми правят впечатление. Първо, интересно е обвързването на онлайн и офлайн средата. Досега не съм срещала кампания, която да прави такава причинно-следствена връзка между Facebook и директен маркетинг. На второ място, идеята е доста хитро замислена, така че да провокира любопитството и да привлече нови фенове. Когато в заведението ти влязат промотърки и започнат да прегръщат хора, любопитството (особено на мъжете) започва да работи. А след като чуеш причината, ще ти стане интересно какво ли 1 милион хора са намерили за ценно в страницата на Heineken. Маркетолозите често са скептични към привличането на онлайн публика с офлайн активности, но тук кампанията е замислена достатъчно интересно, за да проработи. Може би дори е време да въведем термина гуш-vertising? ;)



Още по темата:

  1. Не похабявайте спермата си!
  2. Да си върнеш младостта
  3. Горящите хора на BURN

Публикувана на 02/23/11 09:04 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/QTvUzKelnbw/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване