02/26/11 18:53
(http://ruslantrad.com/)

Отзиви след протеста на либийците в София

Днес либийската общност излезе на протест срещу режима на Кадафи в Либия. Видях хора и от други арабски общности – ливанци, тунизийци, египтяни. По мои виждания бяха до 70 души, но според медиите, протестиращите са около 100.

В крайна сметка няма значение колко е бил броят им, важното е, че успяха да направят протест в София, за да изразят мнението си. Хората поднесоха цветя за убитите в Либия. Имаше представители на всички по-големи български медии – НОВА, bTV, LiveNews, СКАТ, TV7 и други.

Преброих около пет полицейски патрулки. Полицията не позволи на хората на бъдат пред посолството, а на другия тротоар. Също така не позволи да се сложи един лист A4 на оградата на посолството, защото е анти-Кадафи послание. LiveNews, в публикацията си “Над 100 души викаха пред либийското посолство “Долу Кадафи”, показва кадрите, в които протестиращите се конфронтираха с полицията заради забраната да се слагат постери по стената на посолството. Няколко души успяха да закачат знамето на монархията на входа на посолството. Знаме, което днес опозицията използва за знак.

Полицията не даде на протестиращите пред посолството на Либия в София да сложат анти-Кадафи писания...about 8 hours ago via TweetDeck

bTV пуснаха добър коментар за протеста, най-вероятно защото го е правил Светослав Иванов, а той добре познава общността. НОВА също пусна новина за протеста.

Един от важните моменти в протеста бяха призивите към либийските дипломати да се откажат от службата си към Кадафи и да се присъединят към съпротивата.  Ако следите новините, знаете, че подаването на оставки от либийски дипломати бе първият начин за протест от страна на държавни служители. Веднага след започването на протестите в Бенгази, дипломати в Индия и Китай подадоха оставки, в Малта посолството затвори, в Женева посланика се оттегли, в Париж посолството бе превзето от демонстранти… В София либийската мисия не отговаря на телефони, като никой не се появява в сградата. Явно има защо.

IMG_0381 IMG_0383 IMG_0397 IMG_0389 IMG_0384 IMG_0380 IMG_0375 IMG_0391 IMG_0374 IMG_0370
Публикувана на 02/26/11 18:53 http://ruslantrad.com/?p=8058
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване