03/04/11 07:34
(http://www.kenanoff.com/blog/)

Край на вечните строежи?

Гледам че депутатът от ГЕРБ Любен Татарски е произвел смислена законодателна инициатива. В момента практически вечно може един строеж да си остане като „строеж“ – я като дупка в земята, я като малко бетонни колони. Уж разрешенията за строеж имат срокове, но те могат да се удължават, а и няма последствия ако не се спазват.
Сега се предлага законово изискване строежът да е получил акт 15 за 5 години след издаване на разрешително за строеж. Не че и това не е  много, но все пак е нещо.
Но е важно, какви санкции ще се предвиждат. Освен това при изтичане на срока, освен санкциите (събаряне?), трябва да започнат да се начисляват и всички данъци и такси, приложими за завършени сгради.

Депутатът е много надъхан на думи, но строителните „инвеститори“ (които нямат пари за строежите си) и банките (които по този закон ще трябва да платят за разрушаването на собствените си „активи“) ще направят всичко възможно това да не се случи. Както обикновено, когато общественият интерес среща многото пари. Според мен шансът подобна законова поправка да мине (и да няма някоя вратичка заедно с нея) е под 1%. Дано предизборно обаче ГЕРБ-ерите се замислят за хората, а не за парите…


Споделете в Twitter | Споделете във Facebook

Все още няма коментари, така че можете да сте първи!

| | Абонирайте се за нашите публикации по RSS или email или Facebook

Публикувана на 03/04/11 07:34 http://feedproxy.google.com/~r/kenanoff/~3/DIHUEMVVNs8/1922
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване