03/18/11 12:20
(http://www.bivol.bg/)

Сигнал срещу Роман Василев - помагал на Алексей Петров

Roman_Vas10-2

Главният секретар на Комисията за установяване на имущество придобито от престъпна дейност Георги Илиев е изпратил сигнал срещу зам.-градския прокурор на София Роман Василев, в който твърди, че магистратът е възпрепятствал производството по замразяване имуществото на Алексей Петров.

Сигналът е бил изпратен до правосъдния министър Маргарита Попова, която от своя страна го е препратила към Висшия съдебен съвет. Това научи "Биволъ" от източници в изпълнителната власт.

Самият Роман Василев си направи отвод и отказа да участва в разследването "Октопод", което показва, че той се чувства зависим от бившата барета.

Зам.-градският прокурор на София е странен феномен за държавното обвинение. Той е завършил задочно право в ЮЗУ в Благоевград (където юристи са излезели още братя Галеви, Младен Михалев-Маджо, известни манекенки, фолкпевици), а преди това е следвал в Ленинград.

Името му постоянно се замества в скандали и провалени разследвания, въпреки това той е толериран от ръководството на прокуратурата и дори беше предложен за награда от градския прокурор Николай Кокинов.

Василев беше наказан заради изцепката си при ареста на бившия вътрешен минситър Николай Цонев. Преди това, инспекторатът на ВКП пък го оневини за сделките с ценни книжа, които е правил през последните години.

Публикувана на 03/18/11 12:20 http://www.bivol.bg/home/item/781-roman-traktora.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване