03/30/11 11:22
(http://ruslantrad.com/)

Свежо събитие в рекламата-Dubai Lynx 2011

Един от любимите ми блогове, Jazarah!, списван от Самер Марзук, ни прави свидетели на ежегодната конференция Dubai Lynx, което успява да се наложи като едно от най-приятните и силни събитията в областта на рекламата.

Тазгодишното издание започна преди два дни, като по-долу ще може да разгледате клипове (и снимки, благодарение на Самер Марзук, който присъства на Dubai Lynx 2011 – снимки; ден първи, ден втори).

Dubai Lynx, заедно с голямата конференция Arab Net, която се провежда в Бейрут, са може би най-големите събития в областта на технологиите в арабския свят, а и не само там. На Arab Net гостите са над 1 000 души – рекламодатели, рекламисти, собственици на интернет сайтове и портали, web дизайнери и т.н. Тези две събития са важни за развитието на технологиите, Интернет и комуникациите в тази част на света и се радвам, че от две-три години стават все по-големи, по-посещаеми и с по-важни гости. Така например, на Arab Net присъстват всички “големи” – Yahoo!, Google, HP и др.

В YouTube канала на Dubai Lynx можете да чуете и видите интересни интервюта с участници на конференцията от 2010 година. Ще бъде обновен в края на тазгодишното издание.

Големи симпатии спечели рекламата Never Say No to Panda на агенцията ADVANTAGE MARKETING & ADVERTISING Cairo, като клиповете на рекламата са гледани няколко милиона пъти в YouTube.

Е, да внимавате, когато казвате “не” на пандата. В канала на фирма Panda има още клипчета, които представят случките с пандата в супермаркета, кухнята, болницата и офиса – местата, на които се предлагат продукти на фирмата.

Друга интересна реклама е рисуваният билборд на Chevrolet в Дубай, направен от Лео Бърнет, който предизвика сензация през 2010 година.

Една от любимите ми реклами, тази на Nissan Patrol Dubai, също бе номинирана на Dubai Lynx 2011. Интересен подход към клиентите:

И разбира се, няма как да не споменем великолепната реклама на AXE, вдъхновена от световното по крикет. Тя представлява постер за билборд, изработен от агенцията Lowe Mena Dubai и определено е оригинална (за голям размер):

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване