03/31/11 11:11
(http://komitata.blogspot.com)

Харесвам войната

Нееее, не ме убивайте с камъни, четете по-нататък!

Харесвам я по същата причина, по която харесвам катастрофите, кризите, инфлацията, земетресенията и цунамито. Освен, че дават прекрасен материал за научно-популярни филми (пък военните фотографии нямат равни на себе си!), тези събития имат прекрасното свойство да изясняват мигновено кой кой е и на чий господ служи.

Подобна беше ситуацията в Япония след земетресението и цунамито: веднага се разбра какви хора са японците. Не искам да съм жесток, но за да победиш такъв народ май наистина ти трябва атомна бомба...

Още по-показателна е войната в Либия: не че не знаехме кой е Гоце, но очевидно той иска да затвърдим наученото: има ли дикататор, подлежащ на отстраняване*, той със зъби и нокти се бори срещу това. Не знам каква му е личната делавера от това, но той водеше протестите в защита на Милошевич, когато дойде ред на Садам, Гоце искаше консенсус в Съвета за сигурност на ООН (знаейки, че в ООН консенсус няма да има), когато дойде ред на Муамарчо и в ООН имаше консесус и имаше съответната резолюция, наш’то момче искаше да има консенсус в ... НАТО (нали не забравяте, че протестите ЗА Милошевич бяха под лозунга НЕ на НАТО?). В момента, в който в НАТО се получи консенсуса , Турция ще участва с кораби и ще управлява пристанището на Бенгази (или друго беше пристанището),

та в момента в който НАТО каза консенсусното си ДА, товарищ Гоце, почна да се заяжда с военния министър...

Изобщо: нашият раздавач на ордени Стара планина обича днешните диктатори

Като казах орден Стара планина – не забелязвате ли, че има известна зависимост между получен орден Стара планина и отнета американска виза? Цяла нощ се чудя за кое от двете да кандидатствам, че явно двете едновременно няма как да получа ;-)

Та да се върнем на войната срещу Кадафи. Освен страхотните фотографии от Ройтерс, тя може да донесе всякакви резултати:

1.Вариант Кадафи побеждава – мислите, че е невъзможно? Напълно възможно е, но тогава ще има клане. Намаляването населението на Либия ще бъде използвано от полковника, за да изнудва ООН за помощи, а Европа ще я изнудва с поток от бежанци. Помощите от ООН ще превърнат Либия във въоръжен концлагер по подобие на ивицата Газа, в което Кадафи ще бъде лидер на Хамас, а Европа ще трябва да го преглътне така както преглъща и Хамас. (Изгонихме си евреите без време, да знаете...)

2.Вариант Кадафи не побеждава, но и бунтовниците не побеждават. Тогава възможните варианти също са няколко (без да претенмдирам за ичерпателност)

  • a. Страната се разделя на една или повече части, като в едната управлява Кадафи, а в другата бунтовниците
  • b. Страната изпада в дългосрочна гражданска война, докато свърши календара ако не на софтеурите (31.12.99990, то поне до края на каленадар на маите
3.Вариант
Бутновниците побеждават

a. Кадафи бяга
i. Но го хващат и го пращат на съд
ii. Бяга във Венецуела или Куба или на друго топло място (със сигурност няма да избяга на студено)
b. Кадафи не бяга
i. Отива на съд в Либия
ii. Одират го жив на площада, като преди това му оскубват брадичката
Във всички горе-изброени случаи твърде е възможно (без да е задължително) в крайна сметка победители да се окажат ислямистите (заедно с бутновниците или пък заедно с Кадафи – ако той победи нали се сещате, че първото, което ще направи е да обяви джихад на кръстоносците и предателите (Катар и Обединените арабски емирства пратиха вече самолети за бомбардоровките). И в обратния случай – при някаква (частична или пълна) победа на бунтовниците е много възможно властта им да бъде доминирана от ислямистите.

Вметка: наистина не им го пожелавам на арабите, както и на европейците и американците, ислямистите да са доминантната сила – ще ми се нашите арабски приятели да ни разубедят, че това не е така.

Та, въпросът е следният: ние, Западът, защо се намесваме? Не ми говорете за петрол: и в Бахрейн го има, но не се намесваме. А и Либия май произвежда около 3% от световния петрол. Вече писах за демагогията, че преди инвазията в Ирак, имаше упреци към Буш-старши, че не е свалил Садам, пък за упреците към сина му, който го свали, още са главна тема на демагогските медии.

По същата причина, по която Западът решава спора Хитлер – Сталин, които в продължение на доста години, включително и двете години в началото на войната са прекрасни съюзници (съюзничеството между СССР и Германия е от времет, в което германските конструктори тестват танкковете си и химическите си оръжия на територията на СССР, а това е много време преди бачалото на войната).

Изобщо днешната война в Либия много ми напомня Втората световна: външният министър на Кадафи избяга в Лондон

подобно на Рудолф Хес и вероятно разчита на подобно отношение (Хес е май единствения от висшата клика, който не е обесен), така че ако вземем аналогията с Хитлер, то Кадафи не го чака много светло бъдеще.

Друга аналогия е новината, че ЦРУ ще помага на бунтовниците

Каква е аналогията ли? Я си спомнете как се казва първата гара след Нови Искър в посока Своге? За незнаещите география на България – това е Майор Томпсън :) Това име на селото да не мислите, че е от времето след 1989? Така си се казваше през целия познат ми период на социализма... Та кой е майор Томпсън? Всъщност е британски офицер – диверсант, помагащ на КОМУНИСТИЧЕСКОТО партизанско (а.к.а.бунтовническо) движение в България. А? Британците помогата на комунягите? Защо? Защо сега да помагаме на ислямистите да свалят Кадафи? Нали като дойдат ислямистите ще бъде същото като дойдат комунягите – само джихад и никакъв петрол!

Май трябва да го обясним (обяснението не е мое и не претендирам за авторство, но ми допада): вие сте приличен човек и имате съсед. Съседите редовно пребива проклетата си жена си и я бие жестоко и целия квартал чува. Това се случва в случая с Либия вече повече от 40 години. Приличният човек в тази ситуация се намесва, въпреки, че много добре знае, че проклетата жена ще бъде първата, която ще го нападне и ще го даде на съд, че се е намесил в семейните ѝ дела.

И все пак да кажем какво наистина какво искам да се случи с арабския свят (защото и редът на Сирия май идва), и в частност на Либия и това е

4 Вариант: искам в арабския свят да се възцари такъв политически режим, който ще ни позволи на нас да спокойно да им ходим на гости, а така също ще позволи на тях спокойно да ни идват на нас на гости.

При Кадафи това не е възможно. При него не е възможно не само защото е диктатор, ами и по чисто икономически причини: при 5 милиона местно население, преди събитията се евакуираха повече от 1 милион чуждестранни работници (за сравнение България има 7,5 милиона население, от които 2,5, милиона са работещи). Та изобщо не мога да се сетя с какво се занимават либийците, след като даже хляба им го правят изнеслите се египтяни и тунизийци???


Всъщност и при ислямистите не е възможно, но те, както казах, приличат на комунягите – обещават Рай на Земята, а това всички знаем, че не е възможно :) (теорията им го допуска, но след унищожаване на 90% от населението на Земята). Та даже и да вземат властта ислямистите – след още 40 години ще се провалят. Надявам се ние междувременно да сме от правилната страна на Берлинската стена, но истинското ми пожелание към арабите е при тях да да се възцари такъв политически режим, който ще ни позволи на нас да спокойно да им ходим на гости, а така също ще позволи на тях спокойно да ни идват на нас на гости (като под нас разбирам Европа, Америка, Израел, Австралия, Корея, Япония ;)

Всъщност искаме да кажем: „Араби, вие


щом искате да направите демокрация“

Но не очаквайте, че ще ви подкрепя срещу Израел, защото ако постигнете това, което ви пожелах изобщо няма да се мразите с Израел, така както ние, българите отдавна не се мразим с гърците.

А Гоце? Той вече е минало



*защо някои подлежат вече, а други не още – ще се опита някой път да изясня, иначе съм сигурен, че анонимините коментари точно с това ще започнат ;-)
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване