04/01/11 08:59
(http://komitata.blogspot.com)

РАЗКРИХА ТАЙНА СЕКТА ПРЕДВОЖДАНА ОТ активист и коментатор

РАЗКРИХА ТАЙНА СЕКТА ПРЕДВОЖДАНА ОТ активист и коментатор

През изминалата нощ в цялата страна се проведе специализирана акция "Приятелите". Акцията продължава и в момента и цели разбиването на тайна секта, пуснала пипала по всички институции, фирми и организации.

За момента е задържан един от лидерите от средните нива в организацията. Според източници от МВР задържаният е Константин Павлов, който до сега е оставал извън полезрението на службите, работейки като обикновен активист и коментатор.

Сектата е интернационална и носи името "Приятелите на Джошуа" . Действа като всеки неин член цели да създаде около себе си максимално голям кръг от приятели. Целта е хората да повярват в искреното приятелство и да имат безрезервно доверие към "водача" си.

Организацията е изградена йерархично и всеки "водач" получава заповеди от по-горното ниво. Задачите за изпълнение изглеждат прости и безобидни като: "Убеди приятелите си, че цените на бензина са високи", "Накарай хората си да мислят, че в твоят град е много мръсно", "Убеди твоята група, да протестира против изкуствените торове" и други подобни.

Все още не се знае каква е крайната цел на сектата, но се предполага, че чрез стотици малки задачи лидерите на организацията имат възможност да дестабилизират цели държави или да водят тяхното развитие в конкретна посока.

По време на разпита задържаният Константин Павлов е обяснил, че вербуването на "приятели" е ставало по различни начини като: покани за бира или кафе, редовна комуникация през социални мрежи, покани за съвместни посещения на групови мероприятия, занимания с танци, фитнес, аеробика и др.

Павлов е признал още, че към момента сектата има влияние върху над 950 000 "приятелски единици", като само той контролирал поне петдесет човека. Едва ли тези хора осъзнават, че техният приятел активист и коментатор всъщност е техен водач.

Пълната новина: http://novinitebg.info/news.php?id=5285


Коментар от Стойчо: крайно време е да разберем какви са хората от антибългарската кампания

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване