04/08/11 13:56
(http://www.bivol.bg)

Краденето от Биволъ става национален медиен спорт?

Биволъ веднъж "измуча" срещу кражбата на интелектуалния труд на неговите автори и сътрудници. Припомняме, че агенция БГНЕС и други издания разпространиха без да се позовават на нашия сайт превода на нередактираната грама на посланик Пардю за организираната престъпност в България, предоставена от Wikileaks.

Налага се да го припомним, защото препечатването на цели пасажи от наши текстове без позоваване явно е заразно и продължава.

Така например във в. "Галерия" е препечатан едно към едно цял параграф от стратията ни "Пещаците купуват Труд и 24 часа?". Целият текст от "Галерия" пък славно се появи не къде да е, а на сайтовете на в. "24 часа" и "Труд", но бързо беше свален. Гугъл обаче се оказа по-бърз и успя да го вкара в кеша където все още може да се види.

Конкретните ни претенции са за авторството на този параграф: 

Според изтекли в медиите СРС Иван Иванов е осъществявал чадър над винпрома в Пещера, който е произвеждал и пласирал алкохол с фалшиви бандероли. В разговорите той ги нарича „Пещаците" Срещу услугите си той се договаря със собственика на винпрома Атанас Петров за подкуп - пушка и лаптоп за дъщеря си. Властовият чадър на „Пещера" по времето на тройната коалиция е опънат със съдействието на високопоставени фигури от държавата - министъра на вътрешните работи Румен Петков и главния комисар Валентин Петров, както показва докладът на Комисията по вътрешна сигурност, пред която показания дава бившият шеф на ГДБОП и сегашният шеф на Агенция „Митници" - Ваньо Танов.

Припомняме, че вестник от същата пресгрупа с неизяснена собственост се погнуси да ни цитира по друг повод - сигнала за злоупотреби до БОРКОР.

Впрочем, информацията в кеша на Google скоро ще изчезне безследно, така че побързайте да се порадвате на несбъднатия фюжън между изданията на Трактора и на Пъпката.

Capture_decran_2011-04-08_a_17.59.10

Публикувана на 04/08/11 13:56 http://www.bivol.bg/home/item/798-kradci-bivol.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване