04/08/11 21:29
(http://ruslantrad.com/)

Протестите на площад “Тахрир” се върнаха на 8 април

 

На карикатурата се чете:"Мубарак бяга с нашите пари!" Снимка: Ройтерс

Мисията не е изпълнена, ако можем да използваме името на един известен филм. Именно такова е положението в Кайра от последния ден. На 8 април над два милиона души излизат по улиците на Кайро и застават отново на площад “Тахрир”, за да поискат по-бързо разследване на полицаите, участвали в убийства на активисти, както и процес за Мубарак, който продължава да се бави.

Протести са били организирани в Александрия, Суец и Исмаилия. Много войници са се присъединили към протестите, макар да има опасност да бъдат разследвани за участието си.

В момента голямата борба е да бъде изчистена системата от останките от режима на Мубарак. Слуховете сочат, че синът му Гамал изнася големи суми пари през морето и семейството на диктатора ще опита да излезе извън Египет. На протеста в Кайро от 8 април, бе призовано протестиращите да тръгнат към Шарм Ел Шейх, за да спрат Мубарак и семейството му.

Тук - видео през телефон от протеста, направено от Ахмад Таха.

Публикувана на 04/08/11 21:29 http://ruslantrad.com/?p=8579
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване