04/21/11 10:21
(http://www.gorichka.bg/)

Еднодневен курс по LEED – 28 април, Гьоте институт в София

adobe
Корпоративната централа на Adobe Systems в Сан Хосе, Калифорния  е една от сградите получили най-високия „платинен” рейтинг по системата LEED.


LEED e най-широко възприетата система за сертифициране на зелени сгради в света. Съкращението означава „Лидерство в Енергийния и Екологичен Дизайн” и се заиграва с английската дума за „водя”. Това не е случайно - стандартът LEED, който е наложен първо в САЩ а после и по света през първите години на новия век днес охваща 30 държави, повече от 7 хиляди архитектурни проекта и над 99 кв. км застроена площ. Организацията, която поддържа стандарта - Американският съвет за устойчиво строителство (USGBC) е създала глобална мрежа от над 20 хиляди партньорски организации, както и и схема за професионална акредитация на работещите в бранша. LEED сградите се сертифицират по точкова система, като най-устойчивите получават „платинен” рейтинг, последван от „златен” и „сребърен”. До момента в България по LEED са сертифицирани офис и логистичния хъб Sofia Airport Center на Tishman International и посолството на САЩ. Очакваме с нетърпение първите жилищни сгради и училища сертифицирани по LEED у нас.

Според Американския съвет за устойчиво строителство (USGBC) сградите сертифицирани по LEED карат хората в тях да се чувстват по-добре. Дали е така може да се убедите от публикуваното от тях изследване в сътрудничество с Мичиганския университет.

Ако искате да научите повече, на 28 април ще имате тази възможност и в София:

Еднодневен семинар - LEED 201 Основни концепции и стратегии

Българският съвет за устойчиво развитие в партньорство с Камара на Архитектите в България представя второто по ред обучение по LEED от серия лицензирани семинари по американската система за сертифициране на сгради. Обучението ще се проведе на 28 април в Гьоте-институт София и се предлага официално за първи път в България. Курсът служи като подготовка за LEED Green Associate професионална степен и се провежда на английски език. Семинарът е насочен към инвеститори и професионалисти в сферата на проектирането, строителството и недвижимите имоти. За допълнителна информация и записване пишете на education@bgbc.bg

Публикувана на 04/21/11 10:21 http://blog.gorichka.bg/?p=3736
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване