04/29/11 16:14
(http://www.stancianegra.com/)

Скъп ли ви е бензина? Не хлопайте на грешната врата

По повод зачестилите протести срещу драстичното поскъпване на горивата, наложително е да изясним нещо важно, за което оглушително се мъчли. Скъпи приятели, протестиращи, вие сте в правото си, както и стотици милиони по света, засегнати от покачването цените на петрола. Всемогъщият Брус от Банкя обаче не може да ви помогне, колкото и да дрънчите под прозорците му. Работата е там, че много и все повече важни за всички нас неща ще се решават и зависият от Вашингтон, Брюксел и Москва, а не от подопечната им колониална администрация, която си "избираме" през 4 години. За съжаление, нито един от така наречените ни "държавници" няма да набере смелост да ви съобщи този неприятен факт в очите, понеже в същия момент кариерата му на "държавник" ще приключи.
Ето какво казва популярният и у нас икономист Стив Ханке:
"Големит виновник за покачването цената на петрола през последните месеци не се намира в Либия, а в централата на Федералния резерв, Вашингтон окръг Колумбия"
Според Ханке, за всеки порцент отстъпление на щатския долар към еврото, цената на петрола се покачва с 0.5%. Това автоматично означава и глобално поскъпване, тъй като на международните пазари нефтът се търгува срещу долари. Към момента, отговорен за цялата каша е Бен Шалом Бернанке, председател на Фед и водената от него проинфлационна политика. С други думи, господина Бернанке целенасочено поддържа слаб долар, което води до разтеж в цените на горивата и храните по цял свят. Някои му викат глобализация и дори им харесва.

Та, уважаеми протестиращи, не си губете времето по площадите, ами съберете една подписка срещу политиката на Федералния резерв и я пратете на амбасадора Уорлик. Той и без друго се чувства излишно съпричастен към всичко което ни се случва тук в България. Цената на бензина със сигурност няма да падне, но поне ще покажете, че знаете къде е проблема.
Публикувана на 04/29/11 16:14 http://www.stancianegra.com/2011/04/blog-post_29.html
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване