04/29/11 08:36
(http://vasvalch.com/)

Търсене на удоволствието

magnum-youtubeBranded entertainment определено става все по-интересна тема за марките и завладява по-големи части от маркетинговите бюджети. Разбира се, добре изпълнените кампании изискват сериозна инвестиция. Но ако са създадени както трябва, те могат да са особено полезни за привличане вниманието на аудиторията и viral-разпространението на идеята. Ето и добър пример за това и то от сладкия Magnum.

Magnum Pleasure Hunt е онлайн игра, създадена за представянето на нов вкус на познатите сладоледи. Интересното тук е, че състезанието се развива не във виртуална платформа, а в големия и шарен Интернет. Героинята (прекрасна и слаба, сякаш никога не е яла сладолед!) тича през редица сайтове, специално подбрани за целта. Magnum са потърсили партньорството на модни, туристически, технологични и козметични брандове. Magnum-момичето трябва да си проправи път през сайтовете, тичайки, скачайки и дори летейки с делтапланер, за да събере възможно най-много бонбони, които и носят точки. Голямата награда накрая е, разбира се, новият Magnum.

Динамиката и главната героиня малко ми напомнят за едно видео на Intel, но нещата са много по-интересни, когато зрителят сам управлява действието. Създателите от B-Reel определено са се постарали, за да раздвижат играта – героинята си проправя път през асансьори, взима душове и се преоблича “зад кадър”. Няма информация дали останалите показани марки са финансирали продукцията, но дори само тяхното партньорство прави видеото много по-истинско и динамично. Социалният характер е застъпен съвсем леко – играчите могат да споделят резултата си и да поканят приятели за участие по e-mail или Facebook. Щеше да е интересно играта да се превърне в real-time състезание между двама, но вероятно това щеше да изисква много по-голям разход. Като цяло, добра идея и перфектно изпълнение.



Още по темата:

  1. Цената на удоволствието

Публикувана на 04/29/11 08:36 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/_eKTH0GGFgE/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване