05/03/11 07:29
(http://vasvalch.com/)

Машина за приятелство

coca cola friendship machineНяма как да не споделя мнение по последната кампания на Coca-Cola, включваща поредната вендинг-машина. Това постепенно сякаш се превръща в запазена марка на бранда, а потребителите във все повече страни трябва да се оглеждат за изненадващи автомати за напитки. След машината за щастие идва и машина за приятелство.

Всъщност, Friendship Mashine се появява първо в Аржентина още миналата година, но от Coca-Cola съвсем наскоро пуснаха видео с резултати от кампанията. Автомат, който изисква да работиш с другарчето си, за да постигнете целта, попада доста точно в share-концепцията на марката. И тъй като начинанието предполага много учудени погледи и добри фото-моменти, word-of-mouth успехът е почти гарантиран – особено ако си най-известният производител на безалкохолни напитки в света.

Friendship Machine вече е третата подобна “вендинг-акция” на Coca-Cola. След успеха на Happiness Machine, се появи неин морски вариант с цял хладилен камион, а сега стигаме и до двуметров автомат за приятели.

Колкото и щастие да излъчва видеото горе, все пак кампанията си остава изцяло маркетингова. Преди време Бисер показа, че вече има доста примери за подобни заигравки с автоматите. За мен е доста интересно как ще се развие създаването на истинските умни вендинг-машини, които както Coca-Cola, така и Pepsi разработват. При вторите вече дори има застъпени елементите на социална медия (въпреки че, както отбелязват и Mashable, липсата на връзка с Facebook и Twitter ограничава ефекта на пълна свързаност с приятели и познати. Започвам да се чудя колко скоро социалните медии ще навлязат напълно в реалния живот. Надявам се, че забелязвате липсата на въпроса “дали”.



Още по темата:

  1. Светкавичен crowdsourcing с Coca-Cola
  2. Билборд от бутилки по твой вкус
  3. Трилогия за щастието

Публикувана на 05/03/11 07:29 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/IvZu_FFKKDs/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване