05/09/11 07:35
(http://vasvalch.com/)

Рециклиране на туитове за добра кауза

fairtweetsКолко често получавате молби за дарения? Пари, стари дрехи, книги, време и какво ли още не… Но надали са ви молили да дарите неизползваните си туитове? Е, марката “социално отговорни” сладоледи Ben & Jerry’s го прави в нова кампания, промотираща световния ден на Fair Trade.

В събота е световният ден на Fair Trade. За да повишат информираността на публиката относно деня и смисъла на Fair Trade, Ben & Jerry’s създават интересна инициатива: Fair Tweets. Ако свържете Twitter профила си с тяхната платформа, неизползваните знаци във вашия туит ще бъдат запълнени със съобщение за световната инициатива. Туитовете съдържат линкове към материали по темата в международни медии като Independent, Huffington Post и The Observer:

готина идея

“Рециклирането” е интересна идея, тъй като потребителят може да покаже ангажираност с темата, без да полага много усилия, а компанията достига до много по-голяма аудитория и постига по-голямо ниво на доверие (все пак идеята за third party endorcement винаги е била в основата на PR). Хубавото тук е, че Ben & Jerry’s са се постарали максимално да улеснят участието на потребителите – за целта е създаден add-on за Mozilla Firefox и Google Chrome. Детайлите също са изпипани – създаден е специален URL shortener – fairn.es, който да се използва в рамките на кампанията.

Само последните 50 туита, съдържащи един от официалните хаштагове на кампанията #FairTweets, са достигнали до над 20 000 души (според TweetReach). А щом те са изпратени само в рамките на последните 7 часа, значи аудиторията, която е видяла съобщенията от цялата кампания, е много по-голяма. Ben & Jerry’s пък имат сериозни имиджови ползи – те имат достъп до много повече хора, така че да затвърдят имиджа си на социално отговорна компания. Точно както проповядва Fair Trade идеологията, и в тази кампания всеки печели.



Още по темата:

  1. YouTube: “Добра работа” те отвежда в Кан
  2. Guerilla: VW Polo за рециклиране
  3. Туитове отпреди 30 години

Публикувана на 05/09/11 07:35 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/v3wpjXb9K08/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване