05/24/11 09:53
(http://www.azcheta.com/)

Александър Шпатов: На книгите у нас им липсва редакторът

Оказа се, че имам един отдавнашен грях към Александър Шпатов, за който дори не подозирах доскоро. Преди време в редакцията на вестник „Сега”, където тогава работех, дойде екземпляр на предишната му книга „*Разкази под линия” (за която ще има ревю в Книголандия до дни). Като най-млад в отдела, честта да я чета се падна на мен, все пак сме почти набори с автора. Аз обаче, вместо да покажа професионализъм (да се отбележи – Книголандия не съществуваше и не съм и имал идея какво ме очаква), рутинно я огледах, издразних се на прасето на корицата и я прехвърлих към една приятелка, която ми каза, че разказите са добри, но така и не стигнах до тях.
Около две години по-късно в ръцете ми е прочетеният сборник „Календар с разкази”, а в главата ми – един-единствен въпрос: „Защо не съм чувал за този Шпатов досега”? Звъня на същата приятелка да споделя „откритието” и дрънннн... тя ме „светва”, че именно негова книга съм й прехвърлил с довода, че „книга с такава корица няма да чета”. Туш, завесата пада, а овации от публиката няма да има.
Затова и веднага поех приятното задължение да взема интервю от Александър Шпатов за сайта „Аз чета”, което с лекота прерасна в забавна среща в едно от всички заведения „Кривото” на по бира, като заедно с мен и Сашо бе и компетентната колежка от блога „Read with Style” Лора Григорова, учила в един и същ колеж с обекта на интервюто. Изтърпях стоически пороя общи ученически спомени и интервюто-разговор започна. За да го видите днес, на 24 май, когато е най-подходящият ден за среща с "най-обещаващия млад български автор".

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване