05/27/11 22:23
(http://ruslantrad.com/)

Емирствата изграждат армия от наемници срещу арабските протести

По “Il manifesto”, Manlio Dinucci, 18 May 2011

Във военния град Зайед (Обединени арабски емирства), в тренировъчен лагер в пустинята, е в процес на изграждане армия от наемници (A Secret Army of Mercenaries for the Middle East and North Africa, Global Research, 24 May 2011).

Основателят на Blackwater, Ерик Принс, има нова задача - този път не в Ирак, а в Емирствата.

Още преди месец слухове говореха, че емирите в ОАЕ са решили да изградят наемническа армия (за това говориха дори българските медии), която да бъде обучена от американски специалисти. Нейното предназначение ще е главно “справянето и предотвратяването на безредици”.

Тази тайна армия от наемници, която се предполага, че ще се използва не само в емирствата, но и в други страни от Близкия изток и Северна Африка, е създадена по указания на Ерик Принс. За запознатите, това е известно име сред военните среди. Той е бивш член на Navy SEALS или т.нар. “морски тюлени”. През 1997 г. основава Blackwater, най-голямата частна военна компания, която работи по поръчки на Пентагона в Ирак, Афганистан и други райони, където е нужна охрана или спец. акции. Заради черната работа, която вършат бойците на Blackwater, и за да се избегнат съдебните обвинения за участие в масови убийства на цивилни в Ирак, фирмата е преименувана на , но все още има силна съпротива срещу дейността й. Смята се, че това е най-голямата наемна войска в света – с над 20 000 души в състава. Централния й лагер в САЩ има на разположение над 50 000 души, които са обучавани от специалисти по войната и репресиите.

В Абу Даби, Ерик Принс, без да се яви лично, а посредством фирмата Reflex, подписа първи от няколко договора за 529 милиона долара (подписан на 13 юли 2010 година, според New York Times). Последният бе от този месец (United Arab Emirates Confirms Hiring Blackwater Founder’s Firm, New York Times, 15 May 2011).

В няколко страни, включително в Южна Африка и Колумбия, фирмата започна набиране на наемници, за да състави първоначалния батальон от 800 души. Те се обучават в ОАЕ от американски, британски, френски и немски военни специалисти, с опит в специалните части и тайните служби. На обучителите се заплаща между 200 и 300 хиляди долара, докато на наетите бойци по 150 долара на ден (Secret Desert Force Set Up by Blackwater’s Founder, New York Times, 14 May 2011).

След като ефективността на батальона е тествана в “реални действия”, Абу Даби изказа готовност да финансира програмата с още няколко милиарда долара за изграждането на цяла армия от няколко хиляди души. За целта се очаква през следващите няколко месеца до края на 2011 година да бъде създаден лагер, готов да приеме тази група наемници. Основният поддръжник на проекта е принца на Абу Даби, шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахиян, който е обучаван в британската военна академия “Сандхърст”.

Шейх Мохамед бин Зайед е доверен сътрудник на Пентагона. Той подкрепя военната намеса, насочена към Иран. Лично се познава с Ерик Принс, изпълнителят на проекта, като целта е разкрита в документи, цитирани от “Ню Йорк Таймс”:

“Тайната армия от обучени в ОАЕ бойци ще проведат специални мисии и операции, за да потушат вътрешни бунтове, като тези през последните месеци в арабските страни.”

Тайната армия от наемници ще се използва за потискане на народните протести в страните от Персийския залив, с интервенции, подобни на саудитската в Бахрейн през март т.г., включващи военни части от Катар, Саудитска Арабия и Емирствата. Ако се върнем назад, бунта в Бахрейн бе жестоко смазан. Няма сигнали, че подобни войници няма да бъдат изпращани и в други части на арабския свят, като Египет, Тунис и Либия.

Прилагаме копие от договор на наемник, как изглежда и какво съдържа (английски и арабски език):

Training a secret army in UAE for the Middle East and Africa

Публикувана на 05/27/11 22:23 http://ruslantrad.com/?p=9300
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване