06/01/11 06:13
(http://www.azcheta.com/)

"Аз съм българче" ще звучи на 1-ви Юни

Аз съм българче. Обичам

наште планини зелени,

българин да се наричам —

първа радост е за мене.

Всички знаем Вазовото стихотворение, рецитирали сме го и го пазим в паметта си дълги години след приключване на началното ни образование, нали? Интересно е обаче дали децата ни го знаят…

За да проверите това, трябва да преминете покрай някое от хилядите училища в страната днес, в Деня на детето, точно в 10:00 часа, за да чуете как хиляди деца рецитират емблематичното стихотворение. И ако за тази година заявилите желание са около 20 000 души, идеята на организаторите от образователния портал Академика.БГ е желаещите да стават все повече и всяка година навръх най-хубавия детски празник от всяко кътче на страната да се леят думите „Аз съм българче”.

Патрон на инициативата е президентът Георги Първанов, а медиен партньор е БНР. По-важното (поне за мен) е, че инициативата съществува и чрез нея децата могат да се почувстват част от България – понякога мръсна, понякога забравена, понякога изоставяна, но все пак НАША!

Аз съм българче и расна

в дни велики, в славно време,

син съм на земя прекрасна,

син съм на юнашко племе.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване