06/01/11 15:44
(http://desnite.eu/)

Чао, гудбай и сайонара

Човек и добре да живее, рано или късно се озовава на обществено обсъждане, организирано от властта. Обикновено си губи времето, защото нищо важно не се обсъжда. Или се нервира, защото чиновниците послъгват колко неуморно са се трудили за светлото бъдеще.

Има обаче и обсъждания, чието ехо ще отеква надлъж и шир. И ще кърти канари, които ще се изсипват върху гърба на данъкоплатеца. Както става обикновено. Озовах се оня ден в ДКЕВР, на обсъждане на намалените цени на тока, произвеждан от ВЕИ (от вятър, слънце и пр.), чиито цени произтичат от новия енергиен закон, който пък отразява новата линия на правителството в енергетиката.

Резултатът беше, както обичат да казват европейските чиновници, “лесно околичествяем”. След около час и половина обсъждане следните ВЕИ инвеститори обявиха, че спират проекти, замразяват инвестиции или сгъват такъмите и напускат страната: американци, японци, израелци, германци, китайци и корейци. Всеки от тях надлежно докладваше какви пари губи страната ни от спирането на неговия енергиен проект. Аз пък спрях да пресмятам, когато общата сума премина милиард евро.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване