06/01/11 10:17
(http://www.azcheta.com/)

Честит ден на патиланците :)

„Драги ми Смехурко,

От черква се върна баба Цоцолана. Моята дружина пред нея застана.

- Какво ново, бабо?

- Денят на детето днес цял свят празнува! Навсякъде днеска децата царуват! Днеска няма глъчка! Днеска всичко може!

- Ех, игра ще падне! – обади се Мика. – Патилански празник днес е, то се вика…”

* * *

Докато се подготвях за поредното издание на литературен клуб „Аз чета детски книжки” с прочита на „Патиланци”, попаднах на писмото „Денят на патиланците”. И веднага реших, че ще си запазя ревюто на книгата на Ран Босилек точно за днешния ден – 1. Юни, Международен ден на детето.

Припомняйки ви за Патиланчо, Смехурко и веселата Патиланска дружина, ще се опитам да ви пренеса в света на смеха и игрите, на безкрайните лудории и забавленията, които само децата могат да измислят!

Би трябвало всички вие вече да познавате героите на Ран Босилек, прославили името му сред всички деца. Писмата, написани от Патиланчо до Смехурко, разказват за пакостите, които едно момче прави. От добра воля, разбира се! Да не си помислите друго…

По-интересният факт е присъствието на баба Цоцолана, при която Патиланчо работи като слуга. Тази стройна госпожа попада волю-неволю в игрите и закачките на патиланската дружина, а за благодарност пошляпва силничко главния виновник, че даже светкавици хвърчат!

Всички истории са забавни, смешни, понякога чак тъжни. Не искам да ви разказвам повече, защото книгата трябва да се прочете. Можете обаче да се запознаете с разсъжденията на отбора третокласници, с които разисквахме в рамките на час и половина книгата, научихме много едни от други и най-вече се забавлявахме :)

И за капак на всичко:

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, МАЛКИ И ГОЛЕМИ ДЕЦА! Не спирайте да се забавлявате, да се усмихвате и да правите света по-добър, по-чист и по-красив!

С много обич,

Вал Стоева

Едно непораснало дете




Вземи тази книга с отстъпка!



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване