06/07/11 11:05
(http://www.azcheta.com/)

Носител на "Пулицър" идва у нас с книга за безсмъртието

Няколко седмици след гостуването на нобелов лауреат, българските читатели ще имат възможност да се срещнат и с носител на награда "Пулицър" - Джонатан Уийнър. Американецът ще бъде у нас между 9 и 11 юни. Той ще представи новата си книга „Странната наука за безсмъртието”, посветена на последните научни открития в областта на предотвратяването на стареенето и удължаването на живота.

Уийнър ще изнесе лекция на тема „Безсмъртието – великата цел на науката” на 10 юни от 11.20 ч. в НБУ. Същата вечер от 18:30 авторът ще представи книгата си и в книжарница „Хеликон-Витоша”.

Джонатан Уийнър печели „Пулицър” за нехудожествена литература през 1995 г. за книгата си The Beak of the Finch: A Story of Evolution in Our Time, която проследява работата на двама учени, които прекарват 20 години на един от галапагоските острови, разкривайки нови хоризонти в разбирането на живота.. Автор е на няколко научнопопулярни книги, свързани с биологията и неговите интереси в еволюционното развитие на видовете, генетиката и опазването на околната среда.

Гостуването на Джонатан Уийнър в България се осъществява с медийното партньорство на „Аз чета – сайтът за твоята книга”, списание „Книжарница” и блога „Книголандия”.

Вземи тази книга с отстъпка!

 


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване