06/07/11 17:17
(http://blog.bogomil.info/)

Почна ли предизборната фейсбукия?

*Фейсбукия е комбинация между Фейсбук и помия.

Още от днес започнаха агитациите, свързани с политика. Почна се с “кандидата на гражданското общество”, минава се през “всички могат да идат да гласуват за София” и т.н.

В следващите месеци “специалисти” по онлайн спам ще се упражняват в това, кой повече информация ще публикува къде с идеята да бъде модерен и да каже после “ние имахме кампания (само) в Интернет”.

Няколко факта:

- През последната година се създадоха много “медии” в Интернет, който видимо ще служат за това да бъдат използвани в предизборната кампания, защото или са тясно свързани с политически субекти или са дело на ентусиасти, който според тях са магьосници в Интернет и ще предлагат “винаги да излезете на първо място в google”„ като че ли хората аджеба питат google “за кого да гласувам” (което пък е добра идея за SЕО мастъри). Целта на доста медии е ще да се облажат отново от времето за избори, с по-ниски цени, сделки под масата със заблудата, че ‘младите са в Интернет’

- Ако ползвате Facebook или twitter или друг социален феномен, очаквайте скоро да “можете да избирате” правилния кандидат или на пробни интернет избори или да бъдете поканен да станете част от група или пък, ако сте “млад и неориентиран”, да ви предложат направо да ви “ориентират”.

- Според повечето хора “младите и аактивни хора” избират своя вот в Интернет – както американците казват “ай донт тхинг соу”, а нашите съседи казват “ай сиктир”. Едва ли има статистически верен процент на такива хора – 5-6000 (дали толкова много) може би, което в национален мащаб е повече от смешно и не си заслужава инвестицията.

- кампаниите в Интернет не се правят защото трябва да се правят, а се правят защото трябва да има такива – защото е модерно и най-готиното е, че няма как да измериш реално какво се е случило от тази кампания и колко хора са били зарибени за твоята политическа платформа или това, което продаваш за срок от 4 години или все пак има, а?

Най-доброто предстои (тм):

С няколко думи, очаквайте скоро отново призиви да се включите в някоя група или да следите някой акаунт някъде, само защото сте модерни и имате привилегията да сте в Интернет, и надежда за вас няма никаква освен да гласувате за бъдещето си.

ай сиктир бе!

Още по темата:

  1. Публичен одит на софтуера за преброяването

Публикувана на 06/07/11 17:17 http://bogomil.info/4174
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване