06/16/11 08:50
(http://www.azcheta.com/)

Бен Афлек режисира трилър по книгата "Не казвай на никого"

Харлан Коубън, един от най-популярните автори на трилъри в САЩ, най-сетне ще се сдобие с филмова адаптация на един от своите романи - "Не казвай на никого", съобщава сайтът Deadline.com. И въпреки многото предположения през последните месеци, режисьор на лентата ще бъде сърцеразбивачът Бен Афлек.

Филмовите студия Warner Bros и Universal Pictures са получили правата за заснимане на лентата, а сценарист ще бъде Крис Терио. Двамата с Афлек вече имат един общ проект зад себе си - лентата Argo, продуцирана от Warner Bros. Проектът на Афлек и Терио ще бъде римейк на френската екранизация на трилъра на Коубън от 2002, която бе отличена с 4 награди Сезар. В холивудския "Не казвай на никого" освен диригентската палка като режисьор Афлек е поел и главната мъжка роля.

Книгата "Не казвай на никого" e издадена през 2001 година във Франция. Романът разказва история на педиатър, който се разхожда с жена си в парка една вечер, когато става жертва на побой, а жена му е отвлечена. Всички подозрения падат върху него, когато малко по-късно откриват трупа й. За убийството й е набеден сериен убиец, който влиза зад решетките. Кошмарът за главния герой обаче започва отначало години по-късно, когато на мястото на инцидента започват да се появяват мъртви тела и той отново попада под подозрение.

Мотивът за повторното излизане наяве на неразрешени загадки е често срещан в творчеството на Харлан Коубън. Писателят дължи своята популярност на супер успешната поредица от романи за Майрън Болитар, бивш баскетболист, който работи под прикритие за ФБР. В България трилърите на Коубън се издават от "Колибри".

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване