06/16/11 05:20
(http://www.azcheta.com/)

Излезе непубликуван досега дневник на Че Гевара

Непубликуван досега дневник на Ернесто "Че" Гевара излезе в Куба. Революционерът поддържал тефтерчето по време на партизанските войни, в които водил битки рамо до рамо с Фидел Кастро,

"Дневникът на един боец" разказва за събитията, състояли се в периода от 1956 до 1958. Разказът започва от пристигането на Че Гевара в Куба, заедно с Фидел и Раул Кастро, и разказва за похода му от източната част на острова до Хавана.

Книгата излезе на бял свят в Кубинската столица на 14 юни, точно за 83-тия рожден ден на революционера. На представянето на книгата присъства вдовицата на Че - Алейда Марч, която сподели, че е искала книгата да бъде публикувана като знак на признание за живота и делото му.

На пресконференцията по случай представянето на "Дневникът на един боец" представители на Центъра за изследвания "Че Гевара" разказаха, че издаването е било отлагано дълго време, тъй като някои от ръкописите на дневниците са били в неизвестност.

Че Гевара е убит в Боливия през 1967, една година след като пристига в страната, за да запали искрата на революцията.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване