06/18/11 16:37
(http://www.azcheta.com/)

Изпрати пролетта с поезия

Пролетта си отива, а най-добрият начин да я изпратим е с поезия. Най-хубавото обаче е, че "София: Поетики" няма да се случи веднъж тази година. Този път организаторите са решили, че само едни Поетики няма да ни стигнат и са съвсем прави! Затова преди традиционното лятно издание, ще се радваме и на пролетно - на 19 юни от 18 ч. в двора на Националната художествена академия.

В четенето ще се включат най-активните именна в съвременната ни поетическа сцена: Андриана Спасова, ВБВ, Валери Валериев, Галина Калчева, Guy de July, Димитър Божков, Димитър Калчев, Захари Захариев, Иван Димитров, Иван Ланджев, Иван Христов, Камелия Спасова , Лидия Кирилова, Лора Шумкова, Мария Калинова, Мария Липискова, Мартин Колев, Мирослав Христов, Надежда Московска, Никола Петров, Octavian von August, Петър Топуров, Петър Чухов, Платон, Стефан Иванов, Христо Бойкикев, Яница Радева, ЯRсен Василев, Ясен Атанасов. Те ще представят проекта "Утопии", „изработен” в Литературната работилница на „Литературен вестник”.

"Акцентът на София: Поетики този път ще бъде в неговата тематичност. Поети и прозаици, създали произведения по конкретно зададена тема ще представят своите произведения пред публика, съвместно с музиканти и студенти от академията, които са създали своя интерпретация на текстовете", разказва организаторът на фестивала Ясен Атанасов.

Миниизданието на "София: Поетики" ще наблегне много повече на връзката текст-визия. Организаторите са решили този път да се обърнат малко повече към електронния звук и са поканили със свои сетове да се включат BLUBABOX, Бalkansky и wayab.


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване