06/21/11 14:38
(http://desnite.eu/)

Хем весело, хем – шарено

...Нощ е още, но звездите бледнеят, а утринният бриз донася уханието на късната пролет. На изток, отвъд Цариградско шосе, по небесния купол вече се пръскат оранжевите багри на утрото. Жълтите павета се готвят да поемат първите лъчи на слънцето.

Но в градинката срещу Ректората става нещо. Мяркат се сенки и силуети, дрънчат, удряйки се една в друга, тръби за скеле. Хора хващат инструменти, спазвайки пълна тишина.

Какво става? Някакви апаши ли творят незнайни злодейства в ранните часове, докато софиянци спят най-сладкия си сън? Диверсанти ли коварни готвят покушение, или пък това е авангардът на настъпваща окупационна армия?

Не, уважаеми. Това са работници, наети от агента на Кремъл Светлана Шаренкова. Получили са хиляда лева, за да изчистят паметника на Съветската армия, известен накратко като „Шмайзера”. Получили са позволение от самия Областен управител, лично назначен от премиера Борисов да надзирава софийските дела.

След прекъсване от няколко поколения, в продължение на пет дни София беше свободна – частичка от „западния свят”, когото работодателите на Шаренкова смятат за свой основен враг. И правилно смятат. Няма по-голяма залпаха както за феодалните господари, така и за техните крепостни, от свободата.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване