06/26/11 16:13
(http://blog.bogomil.info/)

Молове и зрелища (Xfactor, оле)

През уикенда бях в Русе – градът на моловете. Повечето от тях бяха пълни с ..въздух и малко хора. Дори в събота в 10 часа на една от пъртвите прожекции на детско култово филмче имаше не повече от 20 човека. В друг мол, само продавачките стояха и се чудеха защо и днес ги няма румънците.

Икономиката в Русе, както и в повечето градове в България я няма. Всичко е внос от Турция, Китай или нелегално производство на Найк идващо от фабриката до стария тец в Русе.

Всички фабрики са закрити, 2-3 се оправят, като не плащат заплати и гледат как да скатаят от данъци, като перат пари в съседната държава от другата страна на Дунава.

Хляб дори няма – мизерията е по-зле от всякога, но молове има.

Като си гладен не ти трябва да мислиш, защото ще вземе да ти хрумне нещо глупаво – я да си смениш правителството, я да направищ някакъв протест или да потърсиш правата си или да хванеш един кол увит във вестник и да идеш в магазина да се наядеш, като минеш през витрината или през пазача, който ще те пусне, щото бачка за 200 лева, през 2 месеца.

Ето затова има забавления по телевизията – XFactor, „пряка демокрация“ и онова дето канят тъпи политици и ги питат „ще си изпълните ли обещанието“.

Икономика няма, молове и зрелища има.

No related posts.

Публикувана на 06/26/11 16:13 http://bogomil.info/4279
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване