06/28/11 06:57
(http://velqn.com/)

Др Енчев, парка Заимов

Много хора се гъбаркаха с прословутите реклами на доктор Енчев, но още повече от тях забравиха, че здравеопазването е бизнес.

Досущ като всички други.

У нас все още витае архаичното пост-соц схващане, че лекарите са ни длъжни, че здравните услуги трябва да се безплатни и прочие.

Имам приятели лекари, та това не го казвам ей просто така. Такива, които живеят и работят извън България, и такива, които живеят и се борят тук.

Всъщност това е една от много характерни балкански черти, и ние и гърците като че ли искаме да си живеем спокойно, да караме мерцедеси на по три години и да работим четири месеца в годината. Разбира се, гърците са много по-добри от нас в това, то си пролича.

Но схващането, че персонала в бели престилки ни е длъжен направо ме влудява. В тази категория не попадат само лекарите. Учители, полицаи, примери много.

Един доктор със специализация учи средно 10 години, не го забравяйте.

С естетическата хирургия нещата са ясни – не е насила, нали?

Който иска да си слага каквото иска, стига да не пречи на останалите, какъв е проблема?

С образованието е същата ситуация. Учителите са длъжни да дундуркат децата още от яслата, през градината, училището до университета.

После изтарикатените родители засилват дечурулигата в чужбина,  за да станат хора. Което е под голям въпрос. Защото, ако не са те възпитали да бъдеш човек като малък, после трудно може промениш това, което си.

Публикувана на 06/28/11 06:57 http://feedproxy.google.com/~r/velqn/~3/yDm8GPpRpfk/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване