07/05/11 16:32
(http://komitata.blogspot.com)

Ожълтялите близначета

Тия дни наблюдавахме нещо ново - на медийния пазар изгряха два таблоида (учтивото название на медийни парцали)

Каква е мотивацията? Според мен, на хората, които се занимават с медиен бизнес, вече им е ясно, че тая работа с печата хич не е розова, при положение, че има интернет. „Флагманите“, с които някои хора дълго време си бърсаха гъзовете, вече са доста похабени, а идат избори. С изборите идват и партийните бюджети  – сиви, бели, черни...

Т.е. собствениците усещат, че служителките в бардака са поостаряли и трябва да им свалят цените, а дамите са с претенции. Затова просто се наемат нови, по-долнопробни.

И така да видим, какво поставят на сергията двете „конкурентни“ групи.

Първо приликите. Направо е смешно - името на вестника е бяло на червен фон, цената е в жълто кръгче, главната новина е сензационна и заема 80% от страницата. Вътре - дежурната полусъблечена манекенка на времето, две страници кръстословици. Но аз не разбирам от таблоиди, може пък това да е униформата на таблоида навсякъде по света.

Разликите. Манекенката на „Всеки ден“ е чернобяла и снимката е много-по зле от другата. Излагате се другари. 4 страници футбол в „България днес“ срещу 1 на другото място. Другите разлики сами ще си ги намерите.

На мен най ми бяха интересни героите на материалите.

Както е видно „Всеки ден“ май има лека мания на тема Костов (ДСБ)


Между новините за различни видове убийци (бактерии-убийци, лебедоубийци) и насилници (парно, домашно насилие), истерично зиналият ЛДС обяснява защо Костов е убил сините.

 Михнева отървава куршума, мечокът – не. Не се ли сещате кой е убил сладкия мечок, а?

Прошко Прошков с уж „позитивната“ новина за „дясната ръка на Сергей“.(„новина“ на около 2 години) Абе другари, Сергей с уста не работи ли?

До него, забележете, в какво се е превърнал Левски днес. Кой уби съвременния Левски, а!?

Враговете на българщината - депутатите, Костов, БХК. Расизмът и хомофобията за нищо ги нямат в тоя вестник.

Сега да видим същите герои в „България днес“

 Костов забранява „социалистическите“ банки. Виждате ли го тоя с пурата - ей така изглеждат социалистите.

Човек на Костов разпитван за гранатомети...

Разрешено е да се критикува властта, но само в определени граници. Например просташки да се подиграваш на физическите недостатъци на Фидосова.




А сега да разберем кой е Юда.

Видяхте ли? А сега, ако Мутафчиев е Юда, можете ли да изчислите кой е Христос?

И двата вестника са убедени, че Васа Ганчева е била моралният стожер на нашето време и посвещават по страница за погребението. И двата слагат по една малка снимка на Евгения Живкова като продължител на живота и делото на... И двата леко клъвват Първанов - единият чрез далечен братовчед а втория – със „скандалния“ мезонет. Другарю Първанов, къде блеете, развързвайте кесията, хората семейства хранят!

Единствената сериозна разлика между близнаците е, че Пешо Сумиста в едното вестниче чезне по любовница и склонява към проституция, а в другото само  склонява към проституция (всъщност то може да е същата история, не знам подробности). Бащата на Маргините страда по тях в едното вестниче (семейство на страдалци), а в другото адвокатът им нещо е сгазил лука (какъвто адвокатът, такива и те).

Нямам време и желание да анализирам всичко, но впечатлението ми е следното - „България Днес“ изостава – твърде меко, твърде интелектуално, твърде колебливо пипа. А „Всеки ден“ от раз влязоха в ролята си. Професионалисти.

Като човек, на когото му предстои ремонт вече n-та година, оценявам възможността да се снабдя с такова количество хартия само за 40 стотинки.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване