07/10/11 21:42
(http://www.azcheta.com/)

115 автора и над 700 творби на годишните “Яворови дни” в Поморие

115 автора от цялата страна с над 700 творби са заявили участие в националния конкурс за поезия “Яворови дни” в Поморие, който тази година се провежда под мотото „От заник слънце озарени, алеят морски ширини”. Жури на конкурса тази година са поетесата Маргарита Петкова, лирикът Ваньо Вълчев и Петя Казакова.

Поетичният конкурс, който се провежда всяка година в крайморското градче, ще има своята кулминация в дните между 14-ти и 16-ти юли, когато освен обявяване на наградените творби и поети, организаторите са предвидили редица събития и инициативи свързани с личността на Пейо Яворов.

Сред събитията, съпътстващи поетичната надпревара, са:

Националният рецитал - конкурс по творби на Яворов за любители, за който са се записали над 40 индивидуални и групови изпълнители.

Театрални представления на постановките “Саломе” от Оскар Уайлд, по превод на П. К. Яворов, и „Две хубави…” .

Концерт за цигулка с участието на концертмайстора на Холандския радио-филхармоничен оркестър Мичо Димитров.

И още: научна конференция, предсатвяния на книги и документални филми и не на последно място връчването на наградите от поетичния конкурс.

Очевидно в разгара на лятото литературните и книжни събития рязко емигрират на изток към морето, като предлагат една приятна културна програма за разнообразяване на лятната почивка.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване