07/13/11 14:35
(http://ruslantrad.com/)

13,07, 1878 – Денят в който станахме свободни

На тази дата преди 134 България е станала наистина свободна от Турско робство…сигурно си мислите че сме ограбени, че сме измамени и прецакани от Великите Сили…но ако видите картата, ще разберете че България получава на готово толкова територии, колкото Гърция и Сърбия не получават накуп за 50те години от 1828г…ще видите също така икономически най-развитите земи на Балканите, обединени в една държава…нека не си правим илюзии, за всички е било ясно, че Съединението е  въпрос на време… Ако има някакво разочарование сред българите, то е плод на собствените им фантазии, породени впрочем едва след договора от Сан Стефано… Сан Стефано е една красива приказка, мит написан от граф Игнатиев и руския ген. щаб на Балканите. Този ‘документ’, чиято невалидност е явна за подписващите страни още в мига в който пашите и графовете се разписват под него, остава действителен само за бедният балкански народ, който впрочем до този момент не е имал никакви претенции за това колко голяма да бъде освободената държава. Нито Раковски, нито Левски, нито Каравелов чертаят границите на България, защото на първо място идва свободата, а разширения на територии и обединение на всички българи са неща за след това…само че това, което малцината образовани разбират веднага, се превръща в красива илюзия за българският народ, който съзира в нея шанса си веднага да стане Голямата работа и да издуха смешните съседни държавички…нормално…сърби, гърци и румънци ни взимат за мезе от 50 години…гледайте ни сега! 190 000 квадратни километра! По-големи и от трите смрадливи съседи взети на куп! Кой се смее сега, а к***и?…само че дребнавата балканска душичка ни изиграва същата мръсна шега, която велика Югославия изигра на сърбите и която гърците трудно преглътнаха след 1923г. В историята сме свикнали да гледаме на Сан Стефано като една национална трагедия (ох колко обичаме ние тези национални трагедии и катастрофи…), но истината е, че Сан Стефано е едно НИЩО. Истината е, че 13ти юли, 1878г. ознаменува истинското освобождение на България от османска власт. За това, честит празник мили българи, защото днес наистина станахме свободни!

Послепис

Днес отново се намираме в подобна ситуация, дават ни се всички шансове и какво ще правим с тях зависи само от нас. Великите сили не ни прецакват, а ако се огледате на около, ще видите отново най-стабилната държава на Балканите…За това, скъпи съграждани, стига толкова самосъжаление, световната конспирация е един фарс, истински е само нашият си мързел и нежелание да се върви по стръмния и каменист път напред….

Публикувана на 07/13/11 14:35 http://ruslantrad.com/2011/07/13/berlin1878/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване