07/14/11 06:25
(http://www.azcheta.com/)

Варна отново е лятна столица на книгата

Година след първото си "короноване" като лятна книжна столица на България, Варна отново приема най-интересното от литературния пазар у нас. По време на фестивала "Алея на книгата 2011" между 18 и 24 юли градът ще бъде домакин на над 30 водещи издателства и най-актуалните автори и заглавия.

"Стимулирането на четенето като дейност, развиваща мисленето и културата на нацията, популяризирането на европейската концепция за учене през целия живот, са сред основните ни цели и задачи. Сега с второто издание на "Алея на книгата" романтичната ни идея с Община Варна се превърна в традиция, която очертава пътя на четящите хора", казват организаторите от Асоциация „Българска книга”.

„Алея на книгата 2011” ще бъде открита от варненския кмет Кирил Йорданов в Морската градина на 17 юли 2011 г. от 19.00 ч. За откриването са поканени децата от Детски вокален ансамбъл „Сребърни звънчета” към Общински детски комплекс Варна, с ръководител Юлия Недева и балет „Мелъди”, с ръководител Милена Попова.

Работното време и тази година ще бъде от 10.00 до 22.00 ч., а всяка вечер от 18.00 до 21.00 ч. на сцена „Раковината” ще се случват срещи с автори и представяния на книги. Сред гостите на лятното изложение ще бъдат Ицко Финци, Калин Терзийски, Галин Никифоров, Владимир Пищало, Евтим Евтимов, Светлана Дичева, Степан Поляков, Стефан Цанев, Елена Алексиева, Даниел Вълчев, Ина Герджикова, Красимира Кубарелова, Чавдар Ценов, Михаил Вешим, Лозинка Йорданова, Ана Данаилова, Романьола Мирославова.

"Алея на книгата - Варна 2011" се осъществява с ексклузивното медийно партньорство на „Аз чета“. Най-интересното от програмата можете да следите в специалната група събития в Читалнята.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване