07/27/11 07:48
(http://vasvalch.com/)

Голямото шведско авто-крадене

mini_iphoneВ маркетинга на автомобилния бранш има големи бюджети, а оттам – и много добри идеи. Новата кампания на MINI в Швеция е точно такъв пример – иновативна, ангажираща и интересна. Все пак е трудно да накараш хората да се състезават на живо, камо ли ако трябва като откачени да тичат по улицата, гледайки дисплея на телефона си. Точно това обаче се случва.

Кампанията предлага шанса да спечелите новото MINI Countryman. Но победата идва на висока цена. Трябва да намериш виртуалния автомобил и да го “откраднеш” с помощта на iPhone приложение. След това най-добре тичай колкото можеш, защото всеки друг играч в радиус от 15 метра може да ти отмъкне колата. Последният “собственик” на витруалната кола в края на играта взима напълно истинско MINI Countryman.

Защо работи?

  • Голямата апетитна награда предполага по-високи нива на участие.
  • Виртуално и реално се сливат, което прави идеята интересна.
  • Адреналиненото усещане да отмъкнеш кола е силно стимулиращо, а тук то е претворено по легален начин. То дава на потребителя допълнителен стимул.
  • Състезателният дух не ти позволява с лека ръка да се примириш, че някой ти е взел наградата под носа – затова и средното време на участие в играта е доста дълго.
  • Позитив за MINI е, че хората започват да се интересуват много по-силно от спецификите на продукт, който може да спечелят – затова предполагам, че доста от играчите са проучили характеристиките на модела по време или след участието си в играта, с което MINI печели още познаваемост.
Накратко, забавна кампания. Дали пък всички други участници са получили покана за тест-драйв на колата?


Още по темата:

  1. Голямото преместване

Публикувана на 07/27/11 07:48 http://feedproxy.google.com/~r/vasvalch/feed/~3/GOeQ2Tg1fs8/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване